A partir de quan donem llibres als bebés?

Autor

Míriam Gregori

Il·lustrador

Publica

👶🏻👧🏻 Quan parle dels llibres i de les xarrades que fem a casa, per ara sempre són amb ELL, que ja té cinc anys (i una verborrea digna d’un periodista esportiu).
Però en esta casa tenim també una ELLA, que arribà fa any i mig i va mostrant el seu gust pels llibres.

📚A partir de quan donem llibres als bebés? Com els els oferim? A les històries d’ahir va haver molta diversitat d’opinions… Jo no soc especialista (si cap especialista ens llig, que es manifeste en comentaris) però ELLA sempre ha tingut els llibres a l’abast, sempre, com un joguet més.

Bé, puntualitzem, no tot tipus de llibres. Al seu abast té els llibres que són adequats per a la seua edat, els de cartoné, els de tela, els de plàstic per a la dutxa… els que no fa por que trenque.

🎯🎳🧸 Hem passat per etapes de tot tipus: els ha utilitzat -i els utilitza encara- per a fer torres que després desmunta, els ha fet servir de projectils per a llançar, ha rossegat els cantons de les pàgines quan el desfici de la boca no la deixa viure…

Ja ho veieu, ací a casa hem optat per “perdre’ls el respecte” als llibres (s’entenen les cometes, veritat?). Si de xicoteta els contes em són com els jocs, a mesura que es faça gran continuarà veient-los com a objectes que ofereixen entreteniment i diversió. 📗💜

✂️ Tampoc vos enganyaré, cal anar amb mil ulls quan els que tenen a prop no són de cartoné. En eixes ocasions intentem estar amb ELLA i explicar-li que els ha de tractar amb cura… i tot i això hem apegat amb cel·lo més d’una pàgina (pobra girafa Groga). Però vaja, tot ho compensa el moment que veus que obri el llibre i es posa a parlotejar en el seu idioma mig inventat, o quan t’arrima un conte a la falda perquè li’l contes.

📖 De preferits en tenim molts, si passseu les fotos en voreu algun (i també voreu l’estat en què es troben!)

Compartir
Qui ha fet la ressenya?
Hola, soc Míriam Gregori
De menuda m’han agradat molt els contes, escoltar-los i també contar-los. En contava a la família, als amics, als ninos… a qui em volguera escoltar! Fa deu anys que em dedique al món de l’edició de llibres de text i m’agraden tant els àlbums infantils que abans de tindre fills ja en tenia una bona col·lecció. Ara, amb un fill i una filla, la col·lecció no para de créixer. A ells els conte contes a totes hores i, com ser xarradors ens ve de casa, a partir del que hem llegit xarrem i xarrem… ens voldràs escoltar?

Si vols saber més visita el meu

Altres contes similars

Vols participar recomanant-nos alguna ressenya o conte?

Envian’s les teues propostes